sábado, mayo 14, 2005


Malzemeler:

Hamuru için :

* 250 ml. su
* 1 Su bardagi un
* 50 gr. tereyag
* 1 Tutam tuz
* 1 Çay kasigi tozseker
* 1 Çay kasigi vanilya
* 4 Adet yumurta

Içine :

* 3 Adet yumurta
* 3 Çorba kasigi un
* 7 Çorba kasigi tozseker
* 500 ml. süt
* 1 çay kasigi vanilya

Sosu için :

* 8 Çorba kasigi tozseker
* 1 Çorba kasigi un
* 2 Adet yumurta sarisi
* 500 ml. su
* 200 gr bitter çikolata
* 1 çay kasigi vanilya

Hazirlanisi:

* Su, yag, seker ve tuz bir tencereye alinir.
* Yag eriyip, su kaynayinca un bir defada tencereye dökülüp iyice karistirilir ve atesin alti kisilir.
* Tencerenin dibinde beyaz bir tabaka olusana dek karistirmaya devam edilir.
* Daha sonra hamur baska bir kaba alinir. Hafifçe ilininca vanilya ve yumurtalarin sadece biri içine kirilir. Hamur karistirilarak yumurta iyice yedirilir. (Yumurtayi hamura karistirmak için blendir türü bir alet tavsiye ederim.)
* Kalan yumurtalar birer birer hamura eklenip, bu islem tekrarlanir. Hamur sogumaya birakilir.
* Hazirlanan hamur sikma torbasi ile yagli kagit serilmis bir tepsiye küçük toplar halinde sikilir. Hamur sikma torbasi yerine 2 çay kasigi yardimiyla hamurlar tepsiye yerlestirilir.
* Önceden isitilmis 180°C-200°C firinda pisirilir. Hamurlar kuruduktan sonra firindan alinir.
* Içinin kremasi için; Bir tencereye süt hariç bütün malzemeler alinir. Süt azar azar ilave edilerek, karisim ezilir. Atese koyup, koyu bir kivama gelene dek karistirarak kaynatilir.
* Pisen hamurlar biçakla hafifçe açilip, içlerine bir miktar soguyan kremadan doldurulur.
* Üzerinin sosunu için ; Seker, un, yumurta sarisi ve su bir tencerede iyice karistirilir. Çikolata küçük parçalara ayrilip, sosa ilave edilir. Koyu bir kivam alana dek karistirmaya devam edilir.
* Içleri krema doldurulmus profiteroller servis yapilacak tabakta kubbe seklinde ara ara üzerlerine çikolata sos dökülerek dizilir. Üzerlerine toz fistik veya hindistancevizi serpilir. Receta turca copiada de la bitácora SeMaVeR
Posted by Hello